Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/www/magistraliter.cz/subdomains/libs/Nette/loader.php on line 19 Magistraliter
Administrace

Příprava z registrovaných veterinárních LP

Dr. Sklenář - příprava z tobolekRe reagovat   Citovat citovat   19.09.2019 10:51
Dobrý den, je na zvážení konkrétní lékárny, zda majiteli zvířete vyhoví, když přinese originální balení (např. tobolky v blistru, neotevřenou lékovku s nepotahovanými tabletami, tedy v souladu s obecnými podmínek a pravidel přípravy IPLP z HVLP, aby to bylo lege artis) a bude žádat "rozkapslování", tedy přípravu želat. tobolek s nižší silou účinné látky, než je v tobolce ve veterinárním HVLP. Toto veterinární HVLP lékárna stejně neúčtuje, majitel si jej přinesl. Účtuje pouze práci, pom. látky, pomůcky, materiál atd. Dané veterinární HVLP se v nižší síle třeba nevyrábí a jiná možnost léčby není. Zdraví pacienta, ať už lidského, nebo zvířecího, je vždy na nejvyšší úrovni. To musí mít na paměti i tvůrci právních předpisů. Jestliže nemají, je to jejich hrubé pochybení. V případě, že je příslušné veterinární HVLP registrované a lze jej na lékárnu objednat, mělo by se postupovat standardně, tedy příslušné veter. HVLP objednat, IPLP připravit a majitel zvířecího pacienta si vše zaplatit. PharmDr. Zbyněk Sklenář, Ph.D.
 
Procházková - Příprava z registrovaných veterinárních LPRe reagovat   Citovat citovat   18.02.2019 20:45
Dobrý den, chápu dobře, že příprava z registrovaných veterinárních léčiv není v lékárně možná? (ZoL). Často chodí lidi s tím, že chtějí něco rozkapslovat, říkala jsem si, že kdyby se dalo to léčivo objednat na lékárnu, tak by to snad šlo, ale myslím, že to nejde. Veterináři toto asi moc nevědí, protože mají tendence posílat lidi s veterinárním lékem, který si u něho koupili, do lékárny, ať jim to naředíme do kapslí...Děkuji za odpověď.
 

Přidat reakci




Zpět na seznam témat v sekci diskuzního fóra

Partnerské weby:Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net